TRAŽI

Sonja Besford

Sonja Besford (rođena u Beogradu kao Sonja Batinić) srpska je spisateljica i pesnikinja koja živi i radi u Velikoj Britaniji. Predsednica je Udruženja srpskih pisaca i umetnika u inostranstvu. Piše i na engleskom i na srpskom jeziku.

Objavila je nekoliko zbirki pesama (Mazno kao šamar / Gentle Like a Slap, Nespojivi prelom / Unmendable Break, Dolasci i odlasci / Comings and Goings, Sećanja na leta u Bristu kod Gradca / Summer in the Brist and Other Poems), zbirku kratkih priča (Kako uloviti Talasona / How to Catch Talason) i dva romana (Lovci vremena / Time Catchers i Svedok / The Witness). Najnoviji roman, Setov zavet, objavljen je u Geopoetikinoj ediciji „Srpska proza u prevodu“, pod naslovom Set Away. Sonja Besford piše i pozorišne i radio drame; njene kritike su objavljivane u magazinima i dnevnim listovima u Americi i Velikoj Britaniji.

 

Preporučujemo
Brada natopljena krvlju Daniel Galera

U ovom romanu koji se teško ispušta iz ruku, čitalac ima priliku da se upozna s delom Brazila koji se ne uklapa u našu uobičajenu sliku o toj zemlji i koji je egzotičan čak i velikom broju Brazilaca. Opisujući palanački mentalitet primorskog mesta koje još nije našlo svoje mesto u novom veku, autor donosi razmišljanja i nedoumice mladog čoveka koji pokušava da shvati svoju ulogu u svetu, da sebi objasni ko je on, ko su drugi, da li se može voleti, da li se može praštati i da li praštanje ičemu služi.

 

Više o knjizi
Najnovija predsajamska izdanja Geopoetike

Geopoetika je upravo objavila tri prevoda stranih autora koji nikada do sada nisu bili objavljivani u Srbiji. Mirjana Pavlović je s kineskog prevela tri novele u zbirci "Tri kralja" kineskog autora A Čenga, uz Mo Jena i Han Šaogunga, najvažnijeg pripadnika književnog pokreta traženja korena. Jovan Tatić je sa portugalskog preveo roman "Brada natopljena krvlju" za koju je Daniel Galera, jedan od najboljih brazilskih pisaca mlađe generacije, dobio nagradu države Sao Paolo za knjigu godine. Dragana Đorđević je s arapskog prevela "Priviđenja iz senke", najnoviji roman egipatske književnice Mansure Izudin, koja će biti gost ovogodišnjeg Sajma knjiga. A među četiri nova naslova nalazi se i domaći autor Geopoetike Radivoj Šajtinac. Njegova najnovija prozna knjiga "Suva igla" sedmo je delo ovog pisca u izdanju Geopoetike.

Dalje