TRAŽI

Sonja Besford

Sonja Besford (rođena u Beogradu kao Sonja Batinić) srpska je spisateljica i pesnikinja koja živi i radi u Velikoj Britaniji. Predsednica je Udruženja srpskih pisaca i umetnika u inostranstvu. Piše i na engleskom i na srpskom jeziku.

Objavila je nekoliko zbirki pesama (Mazno kao šamar / Gentle Like a Slap, Nespojivi prelom / Unmendable Break, Dolasci i odlasci / Comings and Goings, Sećanja na leta u Bristu kod Gradca / Summer in the Brist and Other Poems), zbirku kratkih priča (Kako uloviti Talasona / How to Catch Talason) i dva romana (Lovci vremena / Time Catchers i Svedok / The Witness). Najnoviji roman, Setov zavet, objavljen je u Geopoetikinoj ediciji „Srpska proza u prevodu“, pod naslovom Set Away. Sonja Besford piše i pozorišne i radio drame; njene kritike su objavljivane u magazinima i dnevnim listovima u Americi i Velikoj Britaniji.

 

Preporučujemo
Pakujem svoju biblioteku Alberto Mangel

U knjizi Pakujem svoju biblioteku smenjuju se intimna poglavlja koja čine 'elegiju' za vlastitu biblioteku i deset vrhunskih digresija o Mangelovom čitalačkom životu i ljubavi prema knjigama... Njegov intelekt i entuzijazam dolaze do punog izražaja preko vrtoglavog broja citata iz knjiga na najrazličitijim jezicima, koje obuhvataju zapanjujući broj tema.

Izvanredna knjiga o knjigama.

Više o knjizi
"Bitka za prošlost" nagrađena na festivalu "Pazi šta čitaš"

"Bitka za prošlost", Zorana Milutinovića, nagrađena je kao "knjiga koja ima trajnu vrednost ili ostvaruje važan naučni doprinos" na Festivalu humanistike, kulture i umetnosti „Pazi šta čitaš“, čiji je organizator beogradska izdavačka kuća HERAedu.

Nagradu je, u ime autora koji živi i radi u Londonu, primio direktor izdavačke kuće Geopeotika Vladislav Bajac, a ovaj festival koji je posvećen izdanjima iz oblasti humanistike traje od 23. do 25. maja u Kombank dvorani.

Dalje