Objavljen novi roman Harukija Murakamija u Japanu

05.08.2021.

U Japanu je objavljen najnoviji roman Harukija Murakamija \"Bezbojni Cukuru Tazaki i njegove godine hodočašća\" (The Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage). Kao i objavljivanje svake njegove prethodne knjige, i ovu je pratilo izuzetno interesovanje medija, a s obzirom na neverovatno veliki broj unapred poručenih primeraka, roman je danas predstavljen čitalačkoj publici u početnom tiražu od preko pola miliona primeraka. Izdavačka kuća Geopoetika je otkupila prava za ovaj roman, a o tačnom datumu objavljivanja čitaoce ćemo uskoro obavestiti.

U Japanu je objavljen najnoviji roman Harukija Murakamija "Bezbojni Cukuru Tazaki i njegove godine hodočašća" (The Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage). Kao i objavljivanje svake njegove prethodne knjige, i ovu je pratilo izuzetno interesovanje medija, a s obzirom na neverovatno veliki broj unapred poručenih primeraka, roman je danas predstavljen čitalačkoj publici u početnom tiražu od preko pola miliona primeraka.

Izdavačka kuća Geopoetika je otkupila prava za ovaj roman, a o tačnom datumu objavljivanja čitaoce ćemo uskoro obavestiti.Sadržaj: Bezbojni Cukuru Tazaki i njegove godine hodočašća predstavlja novi pravac u Murakamijevoj prozi: povratak poetskom realizmu u kom se nije obreo od Norveške šume 1987, ovaj put u kontekstu društvene realnosti savremenog Japana. Napisan u trećem licu, roman se bavi bolnom emotivnom izdajom i njenim posledicama. Cukuru Tazaki pripada uskom krugu koji čini pet prijatelja u srednjoj školi - tri momka i dve devojke. Oni žive u ubeđenju da će zauvek ostati skupa, ali nakon što se vrati sa koledža njega grupa odbacuje bez ikakvog objašnjenja. Cukuru, nekoliko godina kasnije shvata da je izdaja poput senke prekrila njegov život, te pokušava da reši misteriju koja ga progoni godinama. Kako se mračna istina oko jednog člana društva odmotava, Cukuru je primoran da se suoči sa problemima koje je grupa potiskivala zarad idealnog prijateljstva.  Može li ljubav da prevaziđe osamu? Da li je moguće suštinski dotaći drugo biće? Da li zakopana osećanja mogu da ostanu zakopana? I da li će sučeljavanje sa prošlošću Cukuru omogućiti da se otvori ka budućnosti?