Dodatni popust za knjigu o Prvom svetskom ratu!

05.08.2021.

Dragi čitaoci, u toku akcije koja u Kući za čitanje traje do kraja juna, a povodom obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata, popust knjige Lepota i tuga švedskog autora Petera Englunda biće 35%.

Dragi čitaoci, u toku akcije koja u Kući za čitanje traje do kraja juna, a povodom obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata, popust knjige Lepota i tuga švedskog autora Petera Englunda biće 35%. Ovo je knjiga o Prvom svetskom ratu. Ona, međutim, ne govori šta je taj rat bio – ne objašnjava njegove uzroke, tok, završetak i posledice – ona govori kako je bilo. Na širokom prostoru od Francuske, Engleske, Nemačke, Rusije do Srbije, Male Azije, Egipta, ova knjiga ukršta devetnaest ratnih sudbina tokom četiri godine Velikog rata, otkrivajući onu njegovu drugu stranu, često zapostavljenu i u senci „velike istorije“: šta se događalo s običnim ljudima, uvučenim u vrtlog velikih političkih, ideoloških i društvenih lomova.
Iz recenzije M. Ristovića i Predgovora srpskom izdanju P. Englunda  Upoznajte intimne i krhke dimenzije istorijskog grotla s početka prošlog veka.   http://www.geopoetika.com/book.php?id=3208