I roman "Razgovori s prijateljima" Sali Runi postaje serija

05.08.2021.

Posle velikog uspeha serije "Normalni ljudi", zasnovane na romanu literarne senzacije Sali Runi, BBC i Hulu snimaju i "Razgovore s prijateljima" po njenoj prvoj knjizi objavljenoj 2017. za koju je dobila nagradu „Sandej tajmsa“ za mlade autore...

Posle velikog uspeha serije "Normalni ljudi", zasnovane na romanu literarne senzacije Sali Runi, BBC i Hulu snimaju i "Razgovore s prijateljima" po njenoj prvoj knjizi.
Sali Runi je za roman "Razgovori s prijateljima", objavljen 2017. godine dok je još bila na master-studijama dobila nagradu „Sandej tajmsa“ za mlade autore, kritika je knjigu dočekala sa pohvalama, a sa njim je postigla i planetarni uspeh kod čitalaca. 
Čitaoci "Razgovora s prijateljima" znaju da je dobar deo romana dat u unutrašnjim monolozima, a da se razgovori, osim uživo, odvijaju i preko četova, mejlovima i telefonom, pa će biti zanimljivo videti kako je knjigu adaptirala grupa scenarista predvođena Elis Birč (sarađivala je i na"“Normalnim ljudima") i šta je od toga napravio irski filmski i televizijski reditelj Leni Abrahamson, svojevremeno nominovan za Oskara sa filmom "Soba".
Više na: https://nova.rs/kultura/i-roman-razgovori-s-prijateljima-sali-runi-postaje-serija/