vesti

Veče posvećeno Koenu u Budvi

26.07.2022.

Knjiga Lenarda Koena "Plamen: Poezija Pesme Beležnice Crteži" (Geopoetika, 2021) povod je za veče posvećeno ovom umetniku koje će se održati u sredu, 27. jula u 21h na Trgu pjesnika u Starom gradu u Budvi u okviru Festivala Grad Teatar.

U razgovoru o Lenardu Koenu učestvovaće prof. Dr Zoran Paunović, profesor i prevodilac, urednik u Geopoetici, član SANU i Vladislav Bajac, pisac i izdavač, glavni urednik Geopoetike. Veče moderira Olgica Marinković iz Ambasade Kanade. Uvodnu reč održaće Dejvid Morgan, savetnik i zamenik šefa misije Ambasade Kanade u Srbiji.

U toku večeri biće prikazan deo dokumentarnog filma o Lenardu Koenu, snimljenog u Njujorku 1984. godine, autora Vladislava Bajca. Biće emitovan i snimak kompozicije "Subito" prof. Dr Zorana Erića iz 1984. godine koji izvodi Hor Collegium Musicum pod diregentskom palicom Darinke Matić-Marović, komponovane na stihove Lenarda Koena, Vladislava Bajca i Pola Repsa. Događaj će pratiti fotografije iz privatne arhive Vladislava Bajca, snimljene na ostrvu Hidra, kao i naslovne strane Koenovih knjiga objavljenih u Jugoslaviji i Srbiji.

Veče je organizovano u saradnji s Ambasadom Kanade.